Ilomantsi – vuokramökit

Suomen itäisin kunta, Ilomantsi, on ainutlaatuinen mökkipaikkakunta kauniissa harju- ja maaseutumaisemissa, Pohjois-Karjalassa. Ilomantsin vaarat, aarniometsät ja vesistöt ovat pala kauneinta Suomea. Lomanvietto järven rannalla antaa hyvän mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta, uimisesta tai laiturilla loikoilusta. Tarjolla on mahtavat maisemat luonnossa liikkujalle sekä nähtävyyksiä ja tapahtumia kulttuurin kuluttajalle.

Ilomantsi majoitus

Ilomantsin seudulla on paljon lomanviettoon sopivia kesäisiä vuokramökkejä ja talviasuttavia loma-asuntoja. Valikoimasta löydät tunnelmalliset hirsimökit perhelomaan, piilopirtit järven rannalta ja hulppeat huvilat. Ilomantsin vuokramökit ovat useimmiten järven rannoilla ja mökeissä on hyvä varustus eli sauna ja todennäköisesti myös vene sekä laituri.

Nähtävyydet ja tapahtumat Ilomantsissa

Ilomantsin merkittävimmät nähtävyydet ja vierailukohteet ovat Ilomantsin ortodoksinen kirkko, Naarvan asesepän paja, Parppeinvaaran runokylä ja Patvinsuon kansallispuisto.

Katri Vala -kulttuurikeskus huolehtii Ilomantsin kulttuuritarjonnasta. Möhkön ruukki esittelee raudanvalmistuksen historiaa ja Taistelijan Talo sekä Rajakenraalin maja ovat Suomen sotahistorian keskeisimpiä tutustumiskohteita. Viehättäviä vierailukohteita ovat lisäksi Nukke- ja nalletalo ja Piirolan Piha.

Tekemistä Ilomantsissa kesällä

Voit viettää aikaa Karjalan Kierroksen vaellusreiteillä patikoiden, aarniometsän keskellä kulkevalla Koitajoella meloen sekä retkeillen.

Tekemistä Ilomantsissa talvella

Hiihtomaastot ja retkiluistelureitit odottavat talviurheilijoita.

Ilomantsin vierailun kruunaa paikalliset herkut; karjalanpiirakatt ja vatruskat sekä Hermannin Viinitilan tuotteet.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Hakuasi vastaavia lomakohteita ei valitettavasti löytynyt. Ole hyvä ja muuta hakuehtoja, tarkista oikeinkirjoitus sekä päivämäärät. Viime hetken varaukset myös puhelimitse.

Lomakohdetta löydetty

Vaihda järjestys