Vuokatti mökit - parhaat vuokramökit | Lomarengas

Vuokatti - hiihtokeskus

Sotkamossa sijaitseva Vuokatti (Vuokatinrinteet) on yksi monipuolisimmista matkailukohteista. Vuokatissa on murtomaahiihtäjän paratiisi. Talvella tarjolla on pitkät, hyväkuntoiset latuverkostot. Myös kesällä pääset hiihtämään upeassa hiihtotunnelissa. Vuokatin laskettelurinteissä puolestaan viihtyvät niin aloittelijat kuin kokeneemmat. Tutustu alla upeisiin mökkeihimme ja varaa unelmiesi loma Vuokattiin!

Hyödyllistä tietoa Vuokatista:

Majoitus Vuokatissa

Vuokatista löydät satoja viihtyisiä mökkejä ja loma-asuntoja. Rinnekeskuksen tuntumassa on tasokkaita ja hyvin varusteltuja huviloita ja mökkejä, jotka toimivat onnistuneen lasketteluloman tukikohtina. Myös hieman etäämpänä sijaitsevilta mökeiltä pääset ladulle suoraan mökin pihalta ja ulkoilureitit ovat monin paikoin valaistuja.

Lomarenkaalla on vuokrattavissa Vuokatissa yli 200 erilaista kohdetta, joiden joukosta löydät niin luksustasoiset huvilat ja villat sekä perustasoiset huoneistot ja mökit. Löydät varmasti sopivan lomakohteen. Tutustu ja varaa sopiva majoitus!

Aktiviteetit

Vuokatista löydät varmasti unelmiesi aktiviteetit: rempseälle liikkujalle on tarjolla loistavien ulkoilumahdollisuuksien lisäksi kymmeniä sisäharrastuslajeja.

Talvilajeissa on runsaasti valinnan varaa:
- laskettelu ja lautailu
- hiihto
- moottorikelkkailu
- luistelu
- lumikenkäily
- husky-ajelut
- safarit

Kesällä voit harrastaa Vuokatissa mm. seuraavia lajeja:
- golf
- frisbeegolf ja minigolf
- uinti
- kalastus
- vesiurheilu
- paintball ja safarit
- pyöräily
- skeittaus
- rullahiihto ja -luistelu
- retkeily ja vaellus
- suunnistus
- hiihto sisällä hiihtotunnelissa
- lumilautailu sisällä lumilautatunnelissa
- MCC-rinneautoilu

Ympäri vuoden voit harrastaa erilaisia palloilulajeja, kulttuuria ja keilausta sekä nauttia tehokkaista, ohjatuista jumpista ja kuntosalista. Angry Bird´s Activity Park on ehdoton käyntikohde lapsiperheille.

Tutustu myös Vuokatin hiihtotunneliin!

Muiden kohteiden lisäksi Vuokatissa kannattaa tutustua myös hiihtotunneliin, joka mahdollistaa hiihtoharrastuksen myös kesäisin aidoissa talviolosuhteissa. Hiihdon lisäksi kesäkaudella pääsee myös lumilautailemaan, samassa tunnelissa onnistuu myös mäenlasku. Lumilautatunnelin pihapiirissä on skeittipuisto, jossa nuoriso pääsee testaamaan taitojaan.

Ja rentoutumiseenkin on runsaasti miellyttäviä tapoja mm. kylpylä, hoidot ja kaunis kainuulainen luonto ihan äärellä!

Ostokset ja ravintolat

Ravintolat - Vuokatista löydät lukuisia hyviä ravintoloita aina hampurilaisravintolasta à la carte -ravintoloihin. Tutustu Vuokatin ravintolatarjontaan ja nautiskele!

After Ski - Vuokatinrinteillä voit piipahtaa välillä nauttimassa lämpimän kupposen rinnekahvilassa. Rinneravintoloita löydät eri puolilta Vuokatinrinteitä. Kun kaipaat vauhdikasta illanviettopaikkaa, voit suunnata tanssipaikkaan, yökerhoon tai vaikkapa karaokea laulamaan. 

Ostokset - Vuokatissa voit shoppailla monipuolisen valikoiman tarjoavissa ruokamarketeissa (K-supermarket ja S-market), urheiluvälineliikkeissä (Intersport Piipponen ja Sport Shop), matkamuistomyymälöissä ja Vuokatin apteekissa. Lähellä sijaitsevassa Sotkamossa on lisäksi tarjolla paljon muodikkaita kenkä- ja vaateliikkeitä, kirja- ja koruliikkeitä sekä Alko.

Laskettelu

Rinteiden määrä 13
Hissejä 9
Kausi 1.10.2015-23.4.2016
  Vuokatin rinnekartta
   
Ladut 150 km
Valaistut ladut 32 km
Moottorikelkkareitit 250 km

Vuokatin rinteillä on käytössä 13 rinnettä ja 9 hissiä: 2 4-hengen tuolihissiä, 3 ankkurihissiä, 2 sompahissiä ja 2 mattohissiä. Vuokatinrinteet sopivat koko perheen laskettelu- ja lautailukohteeksi monipuolisten palvelujen ja turvallisten olosuhteiden myötä. Lautailijoille tarkoitetut streetit ja superpipet ja reitit on merkattu hyvin, ettet eksy vahingossa taitotasoa vaikeammille rinteille.

Vuokatin hiihtokoulu

Tiesitkö, että Vuokatin hiihtokoulu on Suomeksi toiseksi vanhin? Vuonna 1958 aloittanut hiihtokoulu on palkittu jo kahdesti Vuoden hiihtokouluna. Ammattitaitoisten opettajien johdolla opit laskemaan niin suksilla kuin lumilaudallakin.

Vuokatin Hiihtokoulu
Veikontie 5
88610 Vuokatti
puh. 044 4148 880
hiihtokoulu@vuokatinrinteet.fi

Välinevuokraamot Vuokatinrinteillä

Vuokatissa löydät oman välinevuokraamon niin Länsirinteiltä kuin Pohjoisrinteiltäkin. Vuokraamojen yhteydessä sijaitsevat myös urheiluvälinemyymälät. Länsirinteiden välinevuokraamo ja Sport Shop on avoinna ympäri vuoden.

Kattikeskus, Länsirinteet
Os. Ilkantie 8, Vuokatti
Puh. (08) 619 4121

Pohjoisrinteiden vuokraamo
Os. Veikontie 5, Vuokatti
Puh. (08) 6194 122

Kuljetukset ja parkkipaikat

Lentäen Vuokattiin - Etelä-Suomesta pääset Vuokattiin nopeimmin lentämällä Kajaaniin ja jatkamalla Kajaanista lentokenttäkuljetuksella Vuokattiin. Finnair lentää Kajaaniin päivittäin. Katso lennot Kajaaniin ja Kattilinjan lentokenttäkuljetus.

Junalla Vuokattiin - Vuokattiin pääsee junalla Kajaanin kautta, josta matka jatkuu Vuokattiin JunaBussilla. Tiedot JunaBussi-yhteyksistä löydät VR:n sivuilta.

Autolla Vuokattiin pääsee useaa eri reittiä. Suorin tie esim. Helsingistä on viitostie, jolloin matkaa kertyy noin 600 km. Myös Oulun kautta kulkeva reitti on suosittu. Parkkipaikkoja Vuokatissa on tarjolla runsaasti niin Länsirinteillä kuin Pohjoisrinteilläkin.

SkiBussit Vuokatissa - Vuokatin alueella joulu-huhtikuussa liikkuvat VuokattiBussit ovat maksuttomia ja niillä pääset kätevästi mökiltä rinteeseen ja takaisin. Katso tarkat VuokattiBussien aikataulut.

Taksi Vuokatissa - Vuokatissa ja Sotkamossa voit liikkua myös kätevästi taksilla. Taksin voit tilata virallisen taksikeskuksen numerosta 0600 398 008.

Sää ja lumitilanne

Reaaliaikaista tietoa vuokatin murtomaahiihtolatujen kunnosta ja lumitilanteesta saat Latu Sotkamo -palvelusta.

Tietoa Länsi- ja Pohjoisrinteiden kunnosta ja säätilasta saat Sotkamo-Vuokatti-alueen täsmäsää -palvelusta. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Lomakohdetta löydetty

Vaihda järjestys