Tahko mökit - parhaat vuokramökit | Lomarengas

Tahko - hiihtokeskus

Tahko sijaitsee Kuopion lähellä Nilsiässä, helppojen yhteyksien päässä. Se on aktiivilomailijan tukikohta kaikkina vuodenaikoina. Tahko on paikka, jossa on legendaariset after skit ja loistavat puitteet vaikka yritysten virkistyspäivien järjestämiseen. Täällä viihtyvät kaikki! Tahkovuori tunnetaan parhaiten rinnekeskuksena, jossa onkin laskemista moneen menoon.

Hyödyllistä tietoa Tahkolta:

 

Majoitus Tahkolla

Tahkolta löydät lukuisat upeat huvilat, mökit ja loma-asunnot. Tahkolta löytyy sopiva majoitus varmasti jokaisen tarpeisiin; on tasokkaita ja hulppeita huviloja ja villoja isojen perheiden tai yritysporukoiden majoittamiseen, pienempiä huoneistoja / paritaloja pariskunnille ja pienemmille perheille. Meiltä löydät niin tunnelmalliset kelomökit ja alppitalot kuin perinteiset mökit ja huoneistot lämmittävine takkatulineen. Sinä valitset!

Mökkihaullamme löydät helposti sopivasti varustellun tunnelmallisen kohteen. Vuokraa mökki tarpeittesi mukaan kätevästi vaihtoehdoistamme, ja tule lomalle Tahkon sykkeeseen!

Aktiviteetit

Monipuolisena kohteena tunnetulta Tahkolta löydät tekemistä niin talvisin kuin kesäisinkin. Syksyisin Tahkolla voi vaellella pitkin rinteitä ja ihastella edessä avautuvia huikeita vaara-järvimaisemia. Lumettomaan aikaan Tahkolla pääsee myös golfaamaan upeille viheriöille. Lisäksi Tahkolla toimii ratsastuskeskus. Erilaisten liikuntamahdollisuuksien lisäksi voit nauttia erinomaisesta ruoasta, teatterista ja hyvinvointipalveluista.

 

Aktiviteetit Tahkolla talvisin:

- Laskettelu ja lumilautailu
- Maastohiihto
- Jäärata-ajo
- Moottorikelkkailu
- Porosafarit
- Lumikenkäily
- Husky-ajelut
- Ratsastus
- Kylpylät
- Teatteri

Kesäisin Tahkolla voi harrastaa mm. seuraavia aktiviteetteja:

- Mönkijäsafarit
- Kalastus
- Ratsastus
- Kylpylät
- Teatteri

Lisätietoja Tahkon aktiviteeteista löydät sivustolta Kuopio-Tahko.

Tahkolta löydät myös uuden, ympäri vuoden aukiolevan aktiviteettipuiston, joka sijaitsee keskeisellä paikalla, aivan Tahko Spa Hotellin vieressä. Aktiviteettipuistosta löydät tekemistä kaikenikäisille. Puistossa on muun muassa leikkikenttä- ja pelialue monipuolisine välineineen, kuntoilulaitteita ja parkour-alueen.

 

Ostokset ja ravintolat

Tahkolta löydät monipuoliset palvelut. Lisää palveluita löydät vain noin 10 kilometrin päässä sijaitsevasta Nilsiästä sekä noin 40 kilometrin päästä Siilinjärveltä.

Ravintolat - Hiihtäjää huoltavat useat latukahvilat, laavut ja taukopaikat, kuin myös matkan varrella sijaitsevat tasokkaat ravintolat, joihin on pääsy myös moottorikelkoilla, jalankulkijoilla tai vaikkapa autoilijoilla.

Ravintoloissa voit poiketa herkuttelemassa runsasta aamiaista, lounasta ja tunnelmallista päivällistä; fondue padat ja maukkaat ruoat odottavat maistajaansa! Lisäksi hotelli ja spa-alueelta pääset helposti rinteille yhdyssiltaa pitkin, joka lyhentää matkaa useita kilometrejä!
Katso tarkat Tahkon ravintoloiden aukioloajat.

After Ski - Laskettelun tai hiihtolenkin lomassa voit suunnata viihtyisiin rinneravintoloihin ja päivän päätteeksi nauttia iloisesta tunnelmasta jossakin Tahkon monista baareista ja viihderavintoloista.

Ostokset - Tahkolla on useita pieniä ruokakauppoja. joista löydät kaikki peruselintarvikkeet. Sokos Hotel Tahkovuoren vastaanotosta löydät myös Apteekin palvelut. Lisäksi vain noin 10 kilometrin päässä Tahkolta löydät Nilsiän keskustan ja sieltä laajemmin tarvitsemasi palvelut. Katso nähtävyydet ja käyntikohteet tästä. 

Laskettelu

Rinteiden määrä 24, hissejä 15
Pisin rinne 1100 m
Kausi lumitilanteen mukaan -  23.4.2016 (säävaraus)
  Tahkon rinnekartta
   
Ladut 68 km
Valaistut ladut 16 km
   

Tahkon 15 hissiä ja 24 rinnettä takaavat laskuja lomasi jokaiselle päivälle niin halutessasi. Tahkon ladut tarjoavat mukavat puitteet aktiivisillekin hiihtoharrastajille, reitistöä riittää niin vapaaseen- kuin perinteiseen tyyliin. Myös laduston vaihtelevat maastot ja järvienjäät antavat sopivasti vastusta jokaisen harrastelijan kunnon mukaan. Tahkolla pääset ensimmäisten joukossa hiihtämään. Ensilumenlatu pyritään avaamaan heti säätilanteen salliessa. Katso tarkemmat tiedot Tahkon laduista.

Tahkon hiihtokoulussa pääset koulutettujen hiihdonopettajien ohjaamana opettelemaan mm. seuraavia lajeja:

- laskettelu
- lumilautailu
- telemark
- maastohiihto
- FreeRide

Välinevuokraus Tahkolla

Löydät useita välinevuokraamoja, joista saat kaikki tarvitsemasi talviurheiluvälineet.

HEAD Ski Rent Tahko
Tahkolaaksontie 5B, 73310 TAHKOVUORI
Puh. 040 450 3399

Välinevuokraamo SkiMac Promenade
Sääskiniementie 560, 73310 TAHKOVUORI
Puh. 017 464 8175

Välinevuokraamo SkiMac Tirol
Tahkon Rantatie 3, 73310 TAHKOVUORI
Puh. +358 40 350 0506

Kuljetukset ja parkkipaikat

Lentäen Tahkolle - Etelästä pääset nopeasti lentämällä Kuopion Rissalaan ja Kuopiosta edelleen bussilla Tahkolle.

Junalla Tahkolle - Tahkolle pääset myös junalla. Lähin rautatieasema on Siilinjärvi, josta Tahkolle pääsee helposti joko kiinteähintaisella kutsutaksilla tai linja-autolla.

Autolla Tahkolle - Omalla autolla hurautat kätevästi Tahkolle eri puolilta Suomea. Helsingistä matkaa on 435 km, Turusta 507 km, Tampereelta 357 km, Vaasasta 390 km ja Oulusta 280 km.

SkiBussit Tahkolle - Joulu-huhtikuussa pääset Tahkolle kätevästi Nilsiästä ja Kuopiosta SkiBussilla. Katso tarkat Tahkon SkiBussien aikataulut.

Sää ja lumitilanne

Tahko on eteläisin suurista hiihtokeskuksista ja kausi käynnistyy lumitilanteen mukaan. Tahkon tarkat säätiedot sekä rinne- ja hissitiedot näet reaaliaikaisesti verkosta. Rinteet ovat yleensä hyvässä kunnossa vielä lopputalvestakin lumetuksen ansiosta. Säätila vaihtelee huipun ja laakson välillä. Rinteissä on yleensä vähemmän pakkasta kuin laaksossa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Lomakohdetta löydetty

Vaihda järjestys