10774, Mieraslompolo ERÄKÄMPPÄ , Utsjoki

Utsjoki , Utsjoki , Lappi
Lisää kohteita: Lappi , Utsjoki ,
Valitse kesto
Varaa
1Vapaa, ei aloituspäivä
1Aloituspäivä
1Varattu
Valinta

Lomakohteen tiedot

 • 2 + 4 henkilöä , 50.0 m²
 • Tupakointi kielletty
 • Lemmikki sallittu

Petsikosta 18 km pohjoiseen, Mieraslompolossa, Kaldoaivin erämaan laidalla sijaitseva kahden hirsikämpän muodostama erätukikohta (neliömäärä 50 koostuu kahdesta eri 25-neliöisestä rakennuksesta). Kohde sijaitsee upeassa tunturimaastossa lähellä Utsjoen jokilaaksoa.

Pääkämppä 25 m²: tuvassa kaksi sänkyä, keittonurkkaus, kahden levyn kaasukeitin, puukamiinalämmitys, valaistuksena öljylamput ja kynttilät, puulämmitteinen sauna samassa rakennuksessa.
Majoituskämppä 25 m²: leveä laveri ja kerrossänky, puukamiinalämmitys, kynttilävalaistus.

Kylmäkaivo viileäsäilytystilana. Saunaan vesi lähistöllä olevasta purosta/lammesta tai kaivosta, juomavesi kannattaa tuoda mukana. Kaikissa 3 rakennuksessa on aurinkosähköjärjestelmä, jolla voi ladata vähän sähköä kuluttuvia laitteita (esim. laturi, läppäri, radio tms). Sähkön riittävyyttä ei voida taata, joten varauduthan myös kynttilä- tai öljylyhtyvalaistukseen. Ulkotulentekopaikka, savustuslaatikko, soutuvene. Naapuriin ei näköyhteyttä.

HUOM: kolmas, 2015 valmistunut hirsikämppä 45m²+parvi (max kuudelle) varattavissa lisämaksusta suoraan omistajalta. Kolmannessa kämpässä on tupa (2 vuodetta), makuusyvennys (140 cm parisänky), parvi (3 runkopatjaa lattialla) ja keittiö, jossa kaasuliesi, jääkaappi ja astiasto. Terassilta avautuu hieno maisema yli Utsjoen. Tähän lisämaksulliseen kämppään eivät lemmikit ole sallittuja. Sitä ei vuokrata muille asiakkaille silloin kun Mieraslompolossa on varaus.

Varustelu

 • Valaistus öljylampuilla
 • Lämmitys puu-uunilla
 • Kamiina
 • Ei vesijohtoa: käyttövesi kannetaan vesistöstä tai kaivosta
 • Juomavesi haetaan itse
 • Ei suihkua
 • Puulämmitteinen sauna
 • Ulkokäymälä
 • Nestekaasukeitin tai -levy (ei uunia)
 • Sähköistämätön mökki
 • Yksittäinen mökki
 • Erämökki

Etäisyydet

 • Naapuriin 2 km
 • Kauppaan 40 km
 • Ravintolaan 40 km

Tarkemmat tiedot

ERÄKÄMPPÄ: Eräkämpät soveltuvat parhaiten tukikohdaksi kalastus- vaellus- tai metsästysreissulle. Eräkämppien varustelu ja taso on usein muita lomamökkejä vaatimattomampi. Kohdetta ei esilämmitetä ennen varauksen alkua. Kämpän siivouksesta loman aikana ja jälkeen huolehtii asiakas. Pitkien etäisyyksien takia huolto ei tarkasta kämppää kaikkien asiakkaiden jälkeen. Jos kohde on saapuessasi siivoamatta tai siellä on puutteita, ota välittömästi yhteyttä kohteen huoltajaan soittamalla. Asiakkaan tulee tuoda omat lakanat ja pyyhkeet mukanaan (ei ole vuokrattavissa). Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi.
Utsjoki 40 km, Ivalon lentokenttä 120 km, Kevon luonnonpuisto 10 km (www.luontoon.fi/kevo).

Erätukikohta sijaitsee maisemiltaan upean Mierasjärven läheisyydessä (3km), jonka rannassa on myös kohteen vene asiakkaiden käytettävissä.
Kohde soveltuu erityisesti kalastajille koska läheiset tunturijärvet ja -purot sekä 40 km päässä virtaava lohijokena tunnettu Teno tarjoavat kalastusmahdollisuuksia. Kelkkakelien aikaan on mahdollista saada maastoliikennelupa lähijärville pilkkimistä varten.
Tukikohta soveltuu hyvin myös Kaldoaiviin suuntautuvien vaellusten tukikohdaksi, vaellusreittinä voi käyttää esim. Vetsijärvelle johtavaa maastouraa (www.luontoon.fi/kaldoaivi).
Tukikohta soveltuu erinomaisesti myös riekonmetsästäjille, pääseehän yhdelle Suomen parhaalle metsästysalueelle heti kämpän portailta. Pienriista-alue: 1309 Kaldoaivi (www.eraluvat.fi).

Yleiskalastusoikeuden perusteella voi järvissä ja lammissa (pois lukien erityisvedet) kalastaa yhdellä vieheellä kalastonhoitomaksulla. Laajemmat kalastusalueet Utsjoen erämaiden järviin ja virtaaviin vesiin tavoittaa Metsähallituksen vapalupa 1574 Utsjoen Erämaa (www.eraluvat.fi).
HUOM! Kalastaja on velvollinen selvittämään voimassa olevat kalastusrajoitukset. Lisätietoja voimassa olevista rajoituksista kämpällä olevassa infokansiossa. Tenojoen kalastussäännöt, infoa Tenon luvista sekä tarkempi vesistöaluekartta löytyy netistä osoitteesta: www.utsjoki.fi. Kartassa näkyy rantakalastusalueet ja soutuväylät.

Autolla pääsee mökin pihaan kesällä, loppuosa tiestä voi olla huonokuntoinen. Keväällä/syksyllä autopysäköinti n. 250 m päässä päätien varrella.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Varauskalenteri

Valitse kesto
1Vapaa, ei aloituspäivä
1Aloituspäivä
1Varattu

Hinnat

Hinta 620 € viikko, viikonloppu 207 - 318 €

Valitsemalla aloitus- ja lopetuspäivän saat näkyviin hinnan haluamallesi ajankohdalle.

Kokonaishintaan sisältyvät lisäpalvelut

 • If peruutusturvavakuutus

Lomaasi helpottavat lisäpalvelut

Arvostelut

Asiakkaiden antama tähtiluokka 3.5, perustuu 17 arviointiin.
66%
100% asiakkaista suosittelisi tätä lomakohdetta.
Asiakaskommentteja:16
Tiina N, Kesäkuu 2018

Vaatimaton erämökki hienossa tunturimaisemassa, täysin omassa rauhassa luonnon helmassa. Aurinkopaneelisähkö riittävä kännykän lataukseen ja jääkaappiin. Perille jyrkkä, pomppuinen mäki.

P, Lokakuu 2017

Kaunis kämppä! Kamina lämmitti juuri sopivasti vaikka ulkona olikin pakkasta.

Petri S, Lokakuu 2017

Näytä kaikki kommentit

Asiakkaiden ottamia kuvia

OSALLISTU KUVAKISAAN #lomarengas #kuvakisa #12345 (mökin numero) Kuvakisaan
Näytä kaikki kuvat

Mökin sijainti