Kilpisjärvi – vuokramökit

Kilpisjärvi on ainutlaatuinen mökkipaikkakunta, joka sijaitsee Saana-tunturin juurella arktisen Lapin tunturien syleilyssä. Lomanvietto tunturimaisemassa antaa erityisen mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta, retkeilystä ja aktiiviurheilusta. Enontekiön kunnassa sijaitsevalta Kilpisjärveltä on vaellusreitit Halti-tunturille, jossa sijaitsee Suomen korkein kohta. Koe Suomen ainutlaatuinen tunturiluonto ja rauha.

Kilpisjärvi majoitus

Kilpisjärven seudulla on paljon lomailijoille sopivia vuokramökkejä ja loma-asuntoja. Valikoimasta löydät perinteiset hirsimökit perhelomaan ja tunturitalot. Kilpisjärven vuokramökit ovat useimmiten keskellä luonnon rauhaa ja mökeissä on moderni varustus, johon kuuluu sauna, terassi ja ulkogrilli.

Nähtävyydet ja tapahtumat  Kilpisjärvellä

Kilpisjärven matkailun vetovoima on puhdas tunturiluonto. Kilpisjärven luontokeskuksesta löytyy Skandien laidalla -näyttely, joka kertoo Saanan luonnonsuojelualueista, Käsivarren erämaa-alueesta sekä Kilpisjärven asukkaista. Luontokeskus palvelee retkeilijöitä, matkailijoita, kalastajia ja Kalottireitin kulkijoita.

Yhteensä 800 kilometrin pituisen Kalottireitin Suomen puoleinen osuus kulkee Kilpisjärven alueella. Kolmen valtakunnan rajoilla kulkeva reitti menee Mallan luonnonpuiston halki ja Saanan juurta pitkin Kilpisjärvelle. Sieltä reitti jatkuu eteenpäin Käsivarren erämaa-alueelle ja edelleen Norjaan.

Kilpisjärven retkeilykeskukselta lähtee myös viiden kilometrin pituinen Saanan luontopolku. Kilpisjärven Retkeilykeskus sijaitsee Saanatunturin juurella, kirkasvetisen Kilpisjärven rantamaisemissa.

Tekemistä Kilpijärvellä kesällä

Voit viettää aikaa retkeillen, kalastaen ja tunturissa vaeltaen. Saana-tunturin valloitus on kokemisen arvoinen ja Kolmenvaltakunnanrajapyykki on suosittu retkikohde. Ainutlaatuiset maisemat odottavat Kilpisjärvellä matkailijaa. Täällä nautit tunturipuroista ja upeasta keskiyönauringosta.

Tekemistä Kilpijärvellä talvella

Opastetut hiihtoretket ja upeat ulkoilureitit odottavat talviurheilijoita. Tarjolla on lisäksi talvikalastusta, moottorikelkkasafarit ja lumikenkäilyä. Kun kipuat tarpeeksi korkealle, voit päästä pilviverhon yläpuolelle.

Kilpisjärven perinteiset Juhannushiihdot hiihdetään Juhannusaattona.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Hakuasi vastaavia lomakohteita ei valitettavasti löytynyt. Ole hyvä ja muuta hakuehtoja, tarkista oikeinkirjoitus sekä päivämäärät. Viime hetken varaukset myös puhelimitse.

Lomakohdetta löydetty

Vaihda järjestys