Vuokatti - Sotkamo, vuokramökit

Sotkamo on Suomen luonnonkauneimpia kuntia. Sotkamoon kuuluva Vuokatin alue käsittää lähes 20 vaarasta muodostuvan vaarajonon. Sotkamon tunnetuin näköalapaikka on Vuokatin vaarajonon pohjoisin vaara Iso-Pölly, jolle avautuu näköala Sotkamon kauneimpien järvien yli alueen muille vaaroille. Metsäinen ja arvokkaasta perinnemaisemastaan tunnettu Naapurinvaara on Iso-Pöllyn pohjoispuolella. Naulavaara (368 m) on Suomen eteläosan korkein kohouma. Laaja osa kunnasta on tasaista metsä- ja suomaata, Kainuun korpimaata. Erilliset vaarat, muun muassa Rupukkavaara ja Losonvaara ja siellä täällä tavattavat rotkot, muun muassa Vuokatin Hiidenkattila, Hiidenportti Tipasojan salomailla sekä Maanselän vedenjakajan lävistävä Kalliojärvi, elävöittävät maisemaa.

Sotkamon nähtävyyksiin kuuluu Iso-Sapson pohjoisrannalla oleva aallokon harjuun kovertama paikoin yli 20 metriä korkea Hiukan rantatörmä ja kilometrien pituinen hiekkaranta (Hiukan uimaranta). Hiukan uimaranta sijaitsee vain n. 200 m päässä Sotkamon keskustasta. Hiukka toimiikin kesäaikana koko perheen virkistyspaikkana ja olohuoneena matalan hiekkarannan, suihkujen, pukutilojen ja kahvilan voimin tarjoten unohtumattomia kesäpäiviä! Auringon ototon lisäksi Hiukassa voi tehdä myös reippaan lenkin Hiukan harjun maisemiin. Polusto on merkattu ja valittavana on 2 km, 3 km ja 5 km reitti. Syyshämärällä ja talven pimeillä reitit ovat valaistut (n. klo 21 saakka). Talvisin ulkoilupolkujen sijaan kulkee ladut. Hiukan laduilta kulku myös järviladulle jossa on runsaasti hiihtämistä vaikka yhdyslatua pitkin aina  Vuokattiin saakka (6,5 km). Myös koirien kanssa jääladut ovat mukavat mentävät.

Hiukan uimarannan vieressä on myös pesisstadion, jossa voi käydä jännittämässä mm. Sotkamon Jymyn joukkueen menestystä! Peliaikataulut ja ottelut löytyvät kotisivuilta. Pesäpallo ottelu voikin olla kesän yksi kohokohta - tuntea paikallisten intohimoinen suhtautuminen oman kylän superjoukkueeseen! Kirkonkylän kaupat ja palvelut tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä. Varsinkin Sotkamon kesätori on mukava kokemus, josta voi käydä ostamassa jäätelötötteröt, paikalliset marjat ja kasvikset ja nauttia vaikka aamukahvit munkin kera! Samalla voi lukea lehden ja seurata paikallisten verkkaisia arkiaskareita. Torin lisäksi alueen palvelevat liikkeet ovat tutustumisen arvoisia. Mm. Kenkäkauppa Saastamoisessa pääset vanhanajan tunnelmaan – mutta tunnelman lisäksi runsas kenkä-, laukku- ja muu nahkatuote -valikoima sisältää varmasti tuoreimmat uutuudet ja perusvarmat klassikot. Täällä kannattaa käydä pistäytymässä myös talviaikaan, voi löytää sopivia tuotteita vaikka pukinkonttiin. Paikallisiin käsitöihin voitte tutustua Sotkamon käsityömyymälässä! (K-marketin rakennus, käynti torin puolelta, kerros 2.) Myös torin vastapäätä oleva kahvila – kondittori `Vilja´ on erinomainen käyntikohde. Täältä saatte mukaan vastaleivotut leivät ja leivokset – vaikka kotiin viemisiksi, tilauksesta myös täytekakut ja muut juhlapöydän makeat ja suolaiset herkut. Kirkonkylän vaatekaupat ja muut palvelevat erikoisliikkeet kirpputoreja unohtamatta ovat mukavia käyntikohteita, vaikka vesisadepäivän ratoksi. Varaa muutama tunti lomastasi ja käy ihmeessä tutustumassa paikallisiin kauppoihin. Myös erilaisiin ravintolaelämyksiin pääsee tutustumaan Sotkamossa hyvin, mm. kotiruokalounas ravintola Herkkusepät, kiinalainen ravintola Dragon King, sekä hampurilais- ja pizzabaarit ja torilla kesäisin myös Thai keittiö. Ravintola Messin maistuvia lounaita ja listan Ala Carte annoksia vähättelemättä. Näissä kaikissa tulee varmasti kylläiseksi.

Sotkamon alueella on myös upeita retkikohteita kuten Hiidenportin kansallispuisto (n. 45 km päässä, historialliset rotkovajoamat) sekä useita hoidettuja koskikalastuspaikkoja kuten Pungankoski, Välikoski ja Lontanjoki (Sotkamon Tipasojalla). Vuokatissa, n. 7 km päässä Sotkamosta on monipuolinen ympärivuotinen matkailukeskus, jossa on äärellään kaikki laskettelukeskuksen aktiviteetit, kylpylä- spa, kuntosalit, sisäaktiviteetit, merkatut ulkoilualueet ja sadat muut harrasteet. Tutustu lisää Vuokatin monipuoliseen tarjontaan ja palveluihin www.vuokatti.fi ssä.

Sotkamo-Vuokatin alueella on satoja lomahuoneistoja ja –mökkejä, joista varmasti jokainen matkailija löytää omat suosikkinsa. Tutustu vaihtoehtoihin ja tule ikimuistoiselle lomalle Vuokatti - Sotkamoom!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Hakuasi vastaavia lomakohteita ei valitettavasti löytynyt. Ole hyvä ja muuta hakuehtoja, tarkista oikeinkirjoitus sekä päivämäärät. Viime hetken varaukset myös puhelimitse.

Lomakohdetta löydetty

Vaihda järjestys