Siirry sivusisältöön

Pohjanmaa – vuokramökit

Pohjanmaa on yksi Suomen viihtyisimmistä mökkialueista, jolle tunnusomaista ovat laakeat pellot, leveät joet sekä karun kaunis Merenkurkun saaristo. Komeat kaksifoonikkiset pohjalaistalot ja suuret järvet ovat osa suomalaista perinnemaisemaa. Lomanvietto järvien läheisyydessä ja kauniissa luontomaisemissa antaa hyvän mahdollisuuden nauttia niin aktiiviurheilusta kuin lepohetkistä.

Pohjanmaalla voit tutustua pohjalaiseen kulttuuriin ja historiaan, aistia puhtaan luonnon ja nauttia halutessasi myös vilkkaasta kaupunkielämästä sekä tapahtumatarjonnasta. Luontoreittejä löytyy kaikista maastoista, aina metsistä kallionrinteisiin, jokirantalehtoihin sekä suoluontoon saakka.

Pohjanmaan parhaat kesäkohteet

Matkailijan kannalta kiinnostavaa seutua on Pohjanmaan osin ruotsinkielinen rannikko, jossa on säilynyt kauniita puutalokaupunkeja: Kristiinankaupunki, Pietarsaari ja Kokkola. Kuuluisin, ja suosituin hiekkaranta on kaunis Kalajoen hiekkasärkät.

Pohjalaiset ylpeydenaiheet ovat Alahärmässä sijaitseva PowerPark-huvipuisto ja Ähtärin eläinpuisto. Pohjalaista suuruudenhulluutta edustaa myös jättimäinen Tuurin kyläkauppa, josta löytyy kaikki tarpeellinen ja tarpeeton.

Ylistarossa Ritarin kotimuseossa on nähtävillä aitta, jossa Suomen historian hurjin murhamies Matti Haapoja piileksi.

Pohjanmaan parhaat talvikohteet

Talvisin Pohjanmaalla riittää tekemistä ja tapahtumaa. Hoidetut ladut, retkeilyalueet, nähtävyydet ja museot pitävät huolen, että lomailijoilla ei aika käy pitkäksi. Lumen ja talven myötä rinnekeskukset heräävät eloon.

Pohjanmaalta löytyy useita hiihtokeskuksia, joista tunnetuimmat lienevät Seinäjoen Joupiska, Lapuan Simpsiö ja Sotkanrinteet Kauhajoella. Moottorikelkkareittejä kulkee pitkin Pohjanmaata. Talvella pääsee myös monilla paikkakunnilla porotokan tai koiravaljakon kyytiin.

Vauhdin hurman koko perheelle tarjoaa Duudsonit Activity Park. Kuortaneen Urheiluopistolla haastaa itsensä niin huippu-urheilija kuin sunnuntailiikkujakin. Lajeja on sekä talvi- että kesäliikuntaan. Seinäjoen kaupunginteatteri taas huolehtii laadukkaasta kulttuuritarjonnasta.

Vuokraa mökki Pohjanmaalta nyt!