Iisalmi – vuokramökit

Vesistöjen ympäröimä Iisalmi on yksi Suomen kiinnostavimmista mökkipaikkakunnista, jonka luonnonkauniit maisemat luovat levolliset puitteet loman viettoon. Täällä nautit luonnon rauhasta, uimisesta tai rannalla makoilusta. Aktiiviurheiluunkin alue tarjoaa poikkeukselliset puitteet. Täällä onnistuvat niin melonta, purjehdus kuin veneilykin.

Iisalmi majoitus

Iisalmen seudulla on paljon kesälomailijoille sopivia vuokramökkejä ja loma-asuntoja. Valikoimasta löydät perinteiset puutalot perhelomaan, tilavat rantamökit ja modernit hirsihuvilat. Iisalmen vuokramökit löytyvät useimmiten  järven rannalta ja mökeissä on moderni varustus, johon kuuluu sauna, terassi ja ulkogrilli. Katso myös muita Pohjois-Savon lomanviettopaikkoja. Viihtyisiä mökkejä löydät myös mm. Lapinlahden, Siilinjärven ja Kuopion alueelta

Nähtävyydet ja tapahtumat Iisalmessa

Merkittävimmät nähtävyydet ovat Iisalmen kulttuurikeskus, Kotiseutumuseo, Juhani Ahon museo, Iisalmen Luontomuseo ja Kirkkomuseo, sekä nykytaiteen ystävien suosima Lapinlahden Taidemuseo.

Tekemistä Iisalmessa kesällä

Voit viettää vaeltaen tai vesiurheillen. Iisalmen alueelta löytyy retkeily- ja luontokohteita, kuten Talaskankaan luonnonsuojelualue ja Tiilikkajärven kansallispuisto. Iisalmessa onnistuu niin melonta, purjehdus, uinti kuin veneilykin.

Tekemistä Iisalmessa talvella

Hiihtomaastot ja upeat ulkoilureitit odottavat talviurheilijoita.  Tarjolla on lisäksi avantouintia, retkiluistelua ja pilkkimistä. Paloisvuoren hiihtokeskus ja laskettelurinne on sopiva paikka hiihtolajien harrastajille.

Iisalmen ruokapaikat tarjoavat monenlaisia herkkuja ja makuelämyksiä. Kaupungissa on yli 40 ravintolaa, viihtyisiä kahviloita ja olutbaareja, sekä maaseudulla idyllisiä kartanoita, joiden ruokalistoilla on herkullisia suomalaisia perinneruokia.

Iisalmessa voi tehdä löytöjä kirpputoreilla ja vaateliikkeissä. Kaupungin parhaimmat ostoskadut ovat Savonkatu, Louhenkatu ja Kauppakatu.

Ylä-Savossa Sonkajärvellä järjestetään humoristinen urheilutapahtuma, Eukonkannon MM-kisat, joka on saanut myös kansainvälistä huomiota. Iisalmen satamassa voi tehdä pysähdyksen Guinnessin ennätysten kirjaan päässeeseen Kuappiin, maailman pienimpään ravintolaan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Hakuasi vastaavia lomakohteita ei valitettavasti löytynyt. Ole hyvä ja muuta hakuehtoja, tarkista oikeinkirjoitus sekä päivämäärät. Viime hetken varaukset myös puhelimitse.

Lomakohdetta löydetty

Vaihda järjestys