Siirry sivusisältöön

Vuokramökit – Utajärvi

Utajärven alue ja nähtävyydet

Utajärvellä pääsee nauttimaan luonnonrauhasta, puhtaudesta ja hiljaisuudesta. Utajärven matkailun kärkikohteita ovat Rokua Unesco Geopark, Oulujokilaakso sekä Kiiminkijoki. Muita nähtävyyksiä ja tutustumisenarvoisia paikkoja ovat mm.  Ahmaksen kalevalainen perinnekylä, Järvimalmiruukki Kurimuskosken partaalla, Maapallon aikapolku, Utajärven Kotiseutumuseo,  Utajärven kulttuuripolku, kirkko ja tapuli, Iso-Räisäsen patsas sekä Kivipuisto, joka on perustettu v. 1993 ja se esittelee yli 50 kookkaan näytelohkareen avulla Suomen kallioperän syntyä.

Lisäksi kannattaa käydä tutustumassa Utajärven riippusiltaan, joka sijaitsee Keskinisalla, noin 16 kilometriä Utajärveltä Vaalan suuntaan. Riippusilta on rakennettu v. 1957, . Ennen sillan kohdalta alkoi Oulujoen pahin koski - Ahmaskoski.  Riippusillan ympäristössä voi myös retkeillä, sillä joen pohjoisrannalla on retkeilijöille käytettävissä kota ja wc. Myös muutoin Oulun ja Rokuan välinen Tervareitistö tarjoaa mukavat mahdollisuudet talvisin hiihtämiseen ja kesäkautena patikointiin sekä maastopyöräilyyn. Lisäksi Utajärven alueella on kattava ja hyvin hoidettu moottorikelkkareittiverkosto.

Lisää retkeily- ja patikointireittejä löytyy mm. Olvassuolta, joka on on ihanne-kohde suoluonnosta kiinnostuneille retkeilijöille. Suomalaisten soiden joukossa Olvassuo on yksi hienoimmista. Olvassuo on ylipääsemättömän märkiä, aavoja nevoja sekä käppyräisten mäntyjen miehittämiä isovarpuisia rämeitä ja suurten hiljaisten kuusten varjostamia reheviä korpia. Se on jättiläismäisiä kevättulvia, avovetisiä allikoita ja vilkkaita pikkupuroja. Olvassuo on yhdistelmä kaikenlaisia soita, jotka tuhansien vuosien kuluessa ovat lomittuneet toisiinsa ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Laajana ja maisemallisesti monipuolisena metsäsaarekkeiden kirjavoimana suoalueena Olvassuo tarjoaa kulkijalleen loputtomasti nähtävää ja koettavaa kaikkina vuodenaikoina. Olvassuolla on myös merkittyjä reittejä. Sekä alueen etelä- että pohjoisosassa on laavun, luontopolun ja lintutornin kokonaisuus, jonka avulla on helppo tehdä päiväretki pohjois-pohjalaisessa suoluonnossa.

Sanginkylässä sijaitseva kirkasvetinen Valkeisjärvi on koko perheen virkistysalue ja vaativankin kalamiehen makuun oleva eritysikalastuskohde. Alueella on grillikioski, uimaranta, asuntovaunupaikkoja ja vuokravaunuja, sähköistetty vuokrakota ja sauna, sekä vuokraveneitä.

Rokuan kansallispuisto - Rokuan karulla hiekkamaalla ikivanhassa männikössä kulkevat perheen pienimmätkin helppokulkuisia polkuja. Hopeisten jäkälien peittämät dyynit kehystävät pieniä lampia, jotka kertovat jääkauden suuresta maanpinnan muotoja muokanneesta voimasta. Geoparkin korkeimmalla kohdalla kansallispuiston sydämessä sijaitsevasta Pookivaaran tornista näet jopa Kainuun merelle  - Oulujärvelle saakka.

Majoitus – Utajärvi – Rokua

Utajärveltä ja Rokualta löytyy erilaisia majoitusmahdollisuuksia. Lomarenkaan mökkivaihtoehdoista voit hakea sopivimman lomakohteen - perinteistä mökkiä, vaatimattomampaa kämppää tai huoneistoa palvelujen tuntumasta. Kokeile myös karttahakua!

2 lomakohdetta löydetty

13339, ROKUA VAULUPIRTTI

Rokua, UtajärviPohjois-Pohjanmaa

Asiakkaiden antama tähtiluokka 4.2 (Perustuu 43 arviointiin)

3 + 1 henkilöä, 38m2
2 makuuhuonetta

Kohde lähialueelta

14449, KOTIRANTA

Jokirinne, MuhosPohjois-Pohjanmaa

Asiakkaiden antama tähtiluokka 4.5 (Perustuu 14 arviointiin)

4 + 2 henkilöä, 65m2
2 makuuhuonetta