kuvitus-oikeamokkiranta.jpg

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko vuokrata mökin viikonlopuksi?
Voinko tehdä varauksen yrityksen nimellä?
Miten maksan?
Vaihtopäivä ja mökin luovutus viikkovarauksissa
Onko minun ilmoitettava saapumisaikani mökille, milloin?
Entä jos minä tai joku läheisistäni sairastuu ja joudun sen takia perumaan varaukseni? Korvataanko minulle mitään?
Entä jos tulee jokin muu este ja joudun perumaan varauksen?

Mistä saan mökin avaimen? Entä osoitteen?
Voinko vuokrata lakanoita tai pyyhkeitä?
Voiko mökille mennä enemmän ihmisiä kuin mökkikuvauksessa lukee?
Voinko mennä mökille asuntovaunun kanssa? Saanko pystyttää teltan?
Saanko viedä mökille lemmikkieläimen?
Saanko viedä mökille pienen koiran vaikka on koirakielto?
Onko mökillä grilliä?
Onko juokseva vesi aina juotavaa?
Onko sauna puulämmitteinen?
Onko rantamökeillä laituri ja soutuvene?
Voiko osan aikaa olla yksi porukka ja sitten porukka vaihtua toiseen?
Mihin aikaan voin mennä mökille?
Mitä teen lomani päättyessä, siivoanko mökin itse?
Kuinka pitkään voin lähtöpäivänä viipyä mökissä?
Saako sähköautoa ladata vuokramökillä?
Entä jos mökillä tulee ongelmia, keneen otan yhteyttä?
Ovatko Lomarenkaan ei-lemmikkimökit ns. allergiamökkejä?
Voiko vuokramökillä pitää tai järjestää juhlia?
Saako vuokramökille viedä erikseen vuokratun paljun?

Voinko varata mökin viikonlopuksi?

Kyllä voit. Saat mukavan mökin käyttöösi yhdeksi viikonlopuksi jopa 80 eurolla sesonkiaikojen ulkopuolella.
Viikonloppuisin lomakohde on asiakkaan käytettävissä yleisimmin perjantaista klo 16 sunnuntaihin klo 12 saakka. Lomakohteen ja avainten luovutuskellonajasta on maininta varausvahvistuksessa / ajo-ohjeessa. Viikonloppuvaraukseen voit helposti varata myös lisävuorokausia tarpeidesi mukaan!

Voinko tehdä varauksen yrityksen nimellä?

Kyllä voit. Mikäli teet varauksen netin kautta, lisääthän ainakin yhden majoittujan nimen ja puhelinnumeron varauksen Lisätiedot-kenttään. Huomioithan, että netissä varaus maksetaan heti joko kokonaan tai varausmaksun osalta. Mikäli haluat, että lähetämme laskun yritykselle s-postilla, postitse tai verkkolaskuna, tulee varaus tehdä puhelimitse tai sähköpostilla. Ilmoitathan tällöinkin majoittujan tiedot varaukselle.

Kuinka helpoimmin varaan lomamökin?

Lomarenkaan nettisivujen avulla. Kun sopiva mökki on löytynyt, klikkaa VARAA-painiketta ja anna nimesi, osoitteesi ja yhteystietosi. Tämän jälkeen voit maksaa joko pelkän varausmaksun (20%) tai koko vuokran kätevästi verkkopankissa, luottokortilla tai mobiilimaksulla. Lähetämme varausvahvistuksen ja ohjeet sinulle sähköpostitse

Mitä tapahtuu kun olen varannut mökin? Mistä saan mökin avaimen?

Online-varauksissa maksat joko varausmaksun tai koko summan heti, jonka jälkeen Sinulle toimitetaan ajo-ohjeet ja avaintensaantitiedot, sekä tarvittavat huoltaja/omistajatiedot sähköpostitse. Mökin huoltajalle/omistajalle on ilmoitettava saapumisaika etukäteen, viimeistään 2-3 päivää ennen saapumista, ellei kohdekohtaisessa ohjeistukssa ole annettu muita toimintaohjeita. Yhteydenotto huoltajaan/omistajaan onnistuu parhaiten soittamalla.

Miten maksan?

Voit maksaa varauksen verkkopankkimaksuna, luottokortilla/debit-maksukorteilla (Mastercard, Visa, Visa Electron, Maestro, American Express) tai mobiilimaksuna (MobilePay, Pivo). Mikäli teet varauksen asiakaspalvelumme kautta, lähetämme sinulle laskun sähköpostitse. Mikäli haluat maksaa laskun luottokortilla, ole hyvä ja pyydä asiakaspalvelustamme maksulinkki viimeistään muutamaa päivää ennen laskun eräpäivää.

Vaihtopäivä ja mökin luovutus viikkovarauksissa

Vaihtopäivä on sesonkiaikoina yleensä lauantai ja lyhin varausaika on viikko. Viikkovarauksissa mökki on käytössäsi yleisimmin tulopäivästä klo 16 lähtöpäivään klo 12. Saat kuitenkin tarkan tiedon laskun/ajo-ohjeen mukana ja varausvahvistuksessa - tarkista kellonajat aina sähköpostiin saamastasi dokumentista (lasku/ajo-ohje/varausvahvistus)! 

Onko minun ilmoitettava saapumisaikani mökille, milloin?

Mökin huoltajalle/omistajalle on ilmoitettava saapumisaika etukäteen, viimeistään 2-3 päivää ennen saapumista, ellei kohdekohtaisessa ohjeistukssa ole annettu muita toimintaohjeita. Yhteydenotto huoltajaan/omistajaan onnistuu parhaiten soittamalla.

Entä jos minä tai joku läheisistäni sairastuu ja joudun sen takia perumaan tai keskeyttämään varaukseni? Korvataanko minulle mitään?

Kyllä. If Peruutusturvavakuutus sisältyy Lomarenkaan välittämien Suomessa sijaitsevien lomakohteiden hintaan. If Peruutusturvavakuutus kattaa peruutuksen ja keskeyttämisen sairaustapauksissa. Vakuutusturva alkaa 28 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua ja päättyy vuokra-ajan päätyessä. Lue lisää.

Entä jos tulee jokin muu este ja joudun perumaan varauksen?

Saat takaisin maksamasi summan lukuun ottamatta varausmaksua ja toimitusmaksua, mikäli perut varauksen vähintään 28 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua. Mikäli perut varauksen myöhemmin, kuin 28 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua, ei maksuja palauteta.

Mitä jos joudun keskeyttämään loman? Saanko mitään takaisin?

Mikäli keskeytät varauksen, ei maksuja palauteta. Jos keskeyksen syynä on sairaustapaus, voit saada korvauksen If Peruutusturvavakuutuksesta.

Mitä asumiseen liittyvää otan mukaan mökille?

Mökeissä on perusastiat ruoanlaittoa ja ruokailua varten. Myös sähkö, kaasu ja polttopuut kuuluvat vuokrahintaan (ellei toisin ole mainittu). Ota mukaan liinavaatteet ja pyyhkeet. Varaa mukaan myös wc- ja talouspaperi sekä tarvitsemasi mausteet.

Mistä saan mökin avaimen? Entä osoitteen?

Mökin tarkan osoitteen sekä kirjalliset ajo-ohjeet saat varausvahvistuksen mukana. Ennen varausta löydät mökin summittaisen sijainnin mökin tietojen alaosassa olevasta kartasta Lomarenkaan sivuilla.

Tyypillisimmin avaimet noudetaan omistajalta tai ne ovat valmiina mökillä avainboksissa tai omistaja on vastassa mökillä luovuttamassa avaimet. Joissain tapauksissa avaimet haetaan muualta, joskus useiden kymmenien kilometrien päästä itse mökiltä, kuten huoltoasemien avainpalvelusta. Avaimen noutoon saat ohjeet varausvahvistuksen ja ajo-ohjeiden mukana.

Voinko vuokrata lakanoita tai pyyhkeitä?

Voit vuokrata liinavaatteet joko ennakkoon mökkivarauksesi yhteydessä tai paikan päällä huoltajalta/omistajalta. Hinta on molemmissa tapauksissa sama, n. 10 - 25 € per henkilö. Hinta on mainittu kuvauksessa. Joissakin kohteissa liinavaatteita ei ole vuokrattavana. Varmista siis etukäteen, mikäli sinulla on aikomus vuokrata ne. Mikäli haluat liinavaatteet valmiiksi vuoteisiin pedattuina, niin kysythän tätä mahdollisuutta jo etukäteen (yleensä liinavaatevuokra sisältää liinavaatteet mökkiin toimitettuina).

Voiko mökille mennä enemmän ihmisiä kuin mökkikuvauksessa lukee?

Ei voi. Mökkiä voi käyttää enimmillään se henkilömäärä, mitä kohdekuvauksessa on ilmoitettu vuodepaikkamääränä tai mitä mökkiä varattaessa on sovittu. Myös ilman omaa vuodepaikkaa majoittuvat pienet lapset lasketaan henkilömäärään.

Voinko mennä mökille asuntovaunun kanssa? Saanko pystyttää teltan?

Asuntovaunuista ja teltoista tulee aina kysyä omistajalta lupa etukäteen. 

Saanko viedä mökille lemmikkieläimen?

Voit tuoda lemmikkieläimen kohteisiin, joissa se on sallittu. Kohdekuvauksessa asia on ilmoitettu koirasymbolilla ja tekstillä Lemmikkieläin sallittu. Lemmikkieläimen tuomisesta lomakohteeseen on ilmoitettava varausta tehtäessä. Mikäli mukanasi on useampia lemmikkieläimiä, tulee lupa kysyä erikseen omistajalta. Otathan tässä tapauksessa yhteyttä Lomarenkaaseen. Joissakin kohteissa lemmikkieläimestä peritään lisämaksua, jonka suuruus on mainittu kohdekuvauksessa.

Muistathan poistaa lemmikin karvat mökistä/kalusteista ja jätökset pihapiiristä ennen lähtöäsi. Huolehdithan myös, että lemmikki ei aiheuta vahinkoa mökissä tai pihapiirissä. Asiakas vastaa kaikista lemmikin aiheuttamista vahingoista suoraan omistajalle. Vinkki: istuintekstiilit kannattaa suojata, jotta tekstiilit eivät vahingoitu ja karvojen siivoaminen on helpompaa.

Saanko viedä mökille pienen koiran vaikka on koirakielto?

Ei saa. Lemmikkieläinten kieltäminen voi johtua monesta asiasta: allergiat, ympäristön koirat, naapurit jne. Kielto on ehdoton.

Onko mökillä grilliä?

Jos mökillä on grilli, grillikatos tai grillikota, on siitä maininta mökin kuvauksessa. Hiili-/pallogrilliin tulee varata itsellä hiilet ja sytytysneste mukaan. Huomioithan, että grillit eivät välttämättä ole käytettävissä talviaikaan. Jos mainintaa grillistä ei ole, mökillä ei todennäköisesti ole lainkaan grilliä.

Onko juokseva vesi aina juotavaa?

Mökkien kuvauksessa ilmoitettu juokseva kylmä ja lämmin vesi tulee useimmiten lähellä sijaitsevasta kaivosta. Juoksevan veden laatu ei vastaa kaupunkien vesijohtovettä. Usein juomavesi haetaan itse omistajalta/huoltajalta tai hän tuo juomaveden mökkiin kanistereissa. Toisinaan ainoa tapa saada juomavettä on ostaa se itse kaupasta.

Onko sauna puulämmitteinen?

Useimmissa rantakohteissa saunan kiuas on puulämmitteinen, mutta muuten sähkökiuas on yleisempi. Kiukaan tyyppi on mainittu mökin kuvauksessa.

Onko rantamökeillä laituri ja soutuvene?

Rantamökeillä on yleensä käytettävissä soutuvene ja usein myös laituri. Tarkistathan asian kuitenkin aina mökin kuvauksesta. Jos vene ja laituri mainitaan mökin kuvauksessa, ne kuuluvat varusteluun ja ovat käytettävissä. Huomioithan, että vene ja laituri ovat yleensä käytettävissä vain kesäkuukausina (yleisimmin kesä-syyskuussa). Muina aikoina tarkistathan etukäteen, onko varusteet käytettävissä.

Voiko osan aikaa olla yksi porukka ja sitten porukka vaihtua toiseen?

Sopimalla asiasta etukäteen mökin omistajan kanssa tämä onnistuu.

Mihin aikaan voin mennä mökille - check-in ja check-out?

Lomakohteen ja avainten luovutuskellonajat tulee aina tarkistaa saamastasi varausvahvistuksesta tai laskusta, jonka yhteydessä ohjeet ja ajat on annettu. Pääsääntöisesti mökille pääsee klo 16 alkaen ja luovutus on klo 12, mutta tarkista tieto sähköpostiin saamistasi dokumenteista (ajo-ohje/lasku/varausvahvistus). 

Mitä teen lomani päättyessä, siivoanko mökin itse?

Voit nauttia lomastasi täysillä loppuun saakka ilman lähtöpäivänä suoritettavaa loppusiivousta.  Hinta on keskimäärin 100 € (50 € - 500 €), kohteesta riippuen. Hinta on mainittu kuvauksessa. Voit tilata loppusiivouksen joko ennakkoon Lomarenkaasta tai paikan päällä omistajalta.

Jos tilaat loppusiivouksen tai se sisältyy hintaan, huomioithan, että seuraavat toimet tulisi kuitenkin suorittaa: astiat tiskataan ja asetetaan paikoilleen, roskat viedään jätepisteeseen ja pullot/juomatölkit kerätään kasaan esim. muovipussiin. Huonekalut laitetaan alkuperäisille paikoilleen ja mikäli olet tilannut liinavaatteet, jätetään ne pinossa sängyn päälle. Viethän tuomasi ruokatarvikkeet mukanasi pois tai roskikseen.

Jos kuitenkin haluat suorittaa loppusiivouksen itse, muistathan että se sisältää edellä mainittujen toimien lisäksi mm. seuraavat asiat: matot imuroidaan, lattiat imuroidaan ja pyyhitään kostealla mopilla, pöydät ja tasot pyyhitään kostealla liinalla, vuodevaatteet tuuletetaan ulkona, astiat tiskataan ja asetetaan paikoilleen, sauna sekä WC pestään ja roskat viedään jätepisteeseen. Mökissä/lomahuoneistossa on loppusiivouksen suorittamiseen tarvittavat siivousvälineet ja -aineet. Siivous tulee tehdä kokonaisuudessaan vasta lähtöpäivänä.

Kuinka pitkään voin lähtöpäivänä viipyä mökissä?

Yleisimmin klo 12 saakka. Silloin viimeistään sinun täytyy luovuttaa mökin avaimet omistajalle tai huoltajalle. Kohdekohtaisia poikkeuksia voi olla ja mökin luovutuskellonajasta on aina maininta laskun ajo-ohjesivulla tai maksuvahvistuksella.

Saako sähköautoa ladata vuokramökillä?

Varausehtojemme mukaan sähköauton tai hybridiauton lataaminen on ilman omistajan tai huoltajan lupaa sallittu VAIN, jos tästä on erikseen mainittu lomakohteen kuvauksessa. Lataamisesta voidaan periä lisämaksu, joten olethan sähköauton lataamisesta yhteydessä omistajaan tai asiakaspalveluumme ennen lomaa.

Ovatko Lomarenkaan ei-lemmikkimökit ns. allergiamökkejä?

Lomarenkaalla ei ole vuokrattavana niin kutsuttuja allergiamökkejä tai -huoneistoja, jotka olisivat sisustusta myöten soveltuvia allergisille henkilöille. Kohteen omistaja, huoltaja tai Lomarengas eivät voi valitettavasti taata sitä, etteikö kohteessa olisi koskaan majoittunut lemmikkejä (omistajan, huoltajan tai Lomarenkaan siitä tietämättä). Mikäli joku edeltävistä asiakkaista olisi vastoin varausehtoja vienyt lemmikin mökkiin, jossa on lemmikkikielto, maksaa kyseinen asiakas asiasta tulevat lisäkustannukset. Kaikkia allergeeneja ei välttämättä pystytä kuitenkaan poistamaan lomakohteesta lisäsiivouksesta huolimatta.

Toisinaan lemmikkikieltomökeissä on kielto siksi, että omistajan oma lemmikki majailee kohteessa tai omistaja haluaa välttää riskit asiakkaiden tuomia lemmikkejä koskien. Onkin tärkeää tutustua lomakohteen esittelyyn ja kuviin huolella jo ennen varaamista, sekä ottaa yhteyttä asiakaspalveluun asian tiimoilta, jottei se tuottaisi pettymystä.

Entä jos mökillä tulee ongelmia, keneen otan yhteyttä?

Älä anna lomasi mennä pilalle sellaisen puutteen tai vian takia, jonka lomakohteen omistaja/huoltaja voi hetkessä korjata, ota siis viipymättä yhteys huoltajaan/omistajaan. Mikäli asiaan ei tule korjausta, voit soittaa Lomarenkaan toimistoon p. 030 650 2502 (arkisin ma-pe klo 8.30 - 17 ja lauantaisin klo 10-18).

Normaali aukioloaikojen lisäksi päivystämme nettisivuillamme erikseen mainittuina ajankohtina. Päivystyksen puhelinnumero on 0400 425 739. Katsothan majoituskohteen numeron tai varaustunnuksen valmiiksi ennen kuin soitat.

Voiko vuokramökillä pitää tai järjestää juhlia?

Jos haluat järjestää juhlat vuokramökillä, ole asiasta aina yhteydessä Lomarenkaaseen. Olemme puolestasi yhteydessä mökin omistajaan, joka myöntää luvan juhlien järjestämiseen. Jotkut mökit sopivat erinomaisesti juhlimiseen, ja tästä on yleensä mainittu mökin kuvauksessa. Henkilömäärän ylitys tulee aina kysyä etukäteen Lomarenkaasta. 

Saako vuokramökille viedä erikseen vuokratun paljun?

Erillisten vuokrattavien välineiden, kuten kylpypaljujen vienti mökille on kielletty ilman omistajan erillistä lupaa. Varmista asia aina siis Lomarenkaasta tai suoraan omistajalta. Varaudu siihen, että omistaja saattaa periä ylimääräisen maksun esimerkiksi vedenkulutusta ajatellen. 

 


Tuliko mieleesi lisää kysymyksiä? Kysy ihmeessä - vastaamme mielellämme!
myynti@lomarengas.fi / 0306 502 502