Lomarengas_XMAS_kuu_72dpi_RGB.jpg

 

Vuokramökkien varaukset koronaviruksen vaikutusten aikana

 

Tämä sivu on päivitetty  2.12.2021 

Suomen hallituksen ja THL:n suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi ulottuvat myös kotimaan matkailuun. Pyydämme että huomioit liikkumista ja matkustusta koskevat ohjeet varausta tehdessä ja mökkilomasi aikana.

Voit tehdä varauksia tällä hetkellä aina kevääseen 2023 asti. Kaikissa varauksissa ja varausten peruutuksissa noudatetaan Lomarenkaan varaus- ja peruutusehtoja.   Suosittelemme lisäksi huolehtimaan oman matkavakuutuksen voimassaolosta ja selvittämään vakuutuksen ehdot omasta vakuutusyhtiöstä.

Huom! Vuokramökillä ei voi viettää omaehtoista karanteenia.  Suosittelemme, että mökin omistaja ja asiakas käyttävät kohtaamisten, kuten avaintenluovutuksen, aikana maskia.

Aluehallintovirastojen määräykset kokoontumisrajoituksista eivät koske yksityistilaisuuksia, kuten yksityisten henkilöiden järjestämiä hääjuhlia. Yksityistilaisuuksia ovat kaikki yksityisluonteiset tapahtumat, jotka eivät ole yleisölle avoimia, kuten häät, hautajaiset, ristiäiset, syntymäpäiväjuhlat ja yksityiset illanvietot. Hallitus kuitenkin suosittelee, että näissäkin tilaisuuksissa noudatetaan yleisiä ohjeita hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja muista järjestelyistä, joilla estetään koronavirustartuntoja. Myös kunnat ja sairaanhoitopiirit voivat antaa alueellisia suosituksia yksityistilaisuuksien järjestämisestä.

Aluehallintovirasto (AVI) usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta.

Vuokramökissä kokoontuminen perheen tai ystäväporukan kesken on yksityistilaisuus eivätkä kokoontumisrajoitukset siis koske mökkilomia.

Muistathan myös, että lomakohdetta saa käyttää enimmillään se henkilömäärä, joka on ilmoitettu lomakohteen kuvauksessa vuodepaikkamääränä tai mitä lomakohdetta varattaessa on sovittu.  Juhlat tai muut tilaisuudet, joissa lomakohteen henkilömäärä tilapäisesti ylittyy, on kielletty ilman Lomarenkaan, huoltajan tai omistajan lupaa. 

Lue siivousohjeet korona-ajalle tästä

Jos sairastut ollessasi mökillä, toimi näin:
Ilmoita heti omistajalle/huoltajalle asiasta ja kysy paikallisen terveydenhuollon Koronapäivystysnumero. Jos koronavirusepäilyyn riittävät kriteerit täyttyvät kohdallasi, älä lähde julkisilla kulkuvälineillä terveysasemalle tai sairaalaan. Omalla autolla kulkeminen saattaa olla mahdollista, mutta keskustele siitä ensin puhelimessa paikallisen koronapäivystäjän kanssa. Jos oireet ovat vakavat eli sinulla on kova kuume ja hengenahdistus, silloin sinut haetaan ambulanssilla. Ota hätätilanteessa yhteys suoraan hätänumeroon 112. Mökin osoitteen ja koordinaatit löydät Mökkikansiosta tai mökin seinältä.  Ilmoita mahdollisesta loman keskeytymisestä myös Lomarenkaan palvelunumeroon.

Siirry mökkihakuun tästä!