Vuokramökit - Hossa

Hossan alue

Hossan seutu on mielenkiintoinen sekoitus erämaata ja jopa mystisenäkin koettua rajaseudun ainutlaatuista kulttuuria. Hossa kokoaa yhteen niin monipuolisen eläimistön kuin lumoavan pohjoisen luonnon omine erityispiirteineen. Täällä kohtaat mäntyharjujen lomassa kristallin kirkkaita vesistöjä, jotka ihastuttavat kauneudellaan. Tunnettua mystiikkaa maisemaan tuovat ikiaikaiset Värikallion maalaukset ja jykevä kanjonijärvi Julma-Ölkky, Hossa on ollut jo pitkään aidosta erämaasta nauttivien retkeilijöiden suosikki. Kansallispuiston nähtävyyksien lisäksi alueella kannattaa vierailla mm. sotahistoriaan johdattavassa Raatteen Portissa, sekä pysähtyä kuuntelemaan Hiljaisen kansan mietteitä 5-tien varrella. 

Tekemiset – Hossa

Hossan kansallispuisto suojelee Suomen luonnon monimuotoisuutta, samalla tarjoten avointa ja matalan kynnyksen retkeilykohdetta kaikenikäisille luonnossaliikkujille. Hossassa risteilee noin 100 kilometrin polkuverkosto, joiden varrella riittää nähtävää ja koettavaa kaikille aisteille! Tasainen maasto ja hyvin sijoitetut ja laadukkaat taukopaikat toinen toistaan kauniimmassa maisemassa mahdollistavat ihanteelliset päiväretket myös lapsiperheiden tai vanhemman väen kanssa. Myös liikuntarajoitteisille on sopivia reittejä tarjolla. Kokeneemmat retkeilijät voivat jatkaa patikointia itärajaa myötäillen kohti Martiselkosta ja Itärajan retkeilyreittiä.

Retkeilyn lisäksi Hossassa voi liikkua ja harrastaa monipuolisesti ympäri vuoden. Alueen ajanvietteiden mahdollisuudet kulkevat käsi kädessä vuodenaikojen kanssa. Uusia harrastuksia voi kokeilla turvallisesti myös ohjatusti eri ohjelmapalvelujen järjestämillä aktiviteeteilla, kuten ohjatuilla lumikenkäretkillä tai koiravaljakkosafarilla. Myös alueen monipuoliset vesistöt tarjoavat monenlaista tekemistä. 60 km vesiretkeilyreitistöllä riittää melottavaa useammalle päivälle. Melontakausi kestää yleensä toukokuusta syyskuulle. Hossan alueella on myös koskireittejä, joissa voi harrastaa koskenlaskua. Reitit vaihtelevat helpoista vaativimpiin. 

Hossa tarjoaa oivallisen mahdollisuuden myös metsästykselle, sillä metsästettävää riistaa alueella on karhuista vesilintuihin. Metähallituksen pienriista-alueelle myydään lupia kana- ja vesilinnuille, pienpedoille, jäniksille ja majaville. Hossan metsästysalue on laaja, 5-tieltä itärajale, joten alueella riittää varmasti hyviä metsästysmaita. Pienriistan lisäksi voi olla mahdollisuus myös karhun ja ketunmetsästykseen. 

Hossan luontokeskus palvelee alueella retkeileviä, sekä tiloissa on esillä ainutlaatuisesta luonnosta ja ikiaikaisesta perinnöstä kertovia kuvia / näyttelyitä. Henkilökunnalta saa hyviä vinkkejä myös kansallispuiston eri kohteisiin ja reittien valintoihin. Hossan alueella toimii myös ravintoloita, kahviloita ja pitopalveluita. Ruokalistoilla on huomioitu aktiivi-ihmisten energiatarve ja paikallisen ruokakulttuurin helmet. Halutessaan ruokaostokset voi tilata mökille suoraan paikallisesta kyläkaupasta.

Majoitus - Hossa

Hossan rauhallisesta tunnelmasta voi nauttia myös aloillaan – katsella luontoa mökin kuistilta tai istahtaa nuotionäärelle luontoa kuuntelemaan. Ulkoilupäivän jälkeen maistuu sekä retki-illallinen että saunan lämpö! Hossan monipuoliseen majoitustarjontaan kuuluu mm. eräkämpät, tasokkaammin varustellut mökit, huoneet ja leirintäalueet. Isommat kämpät sopivat mainiosti esimerkiksi metsästysporukoiden, seurojen ja leirikoululaisten tarpeisiin. Lomarenkaan mökkihaulla voit hakea mökkejä niin Hossasta, kuin vähän kauempaa Suomussalmelta ja Taivalkoskelta. Käytä kätevää karttahakua ja löydä parhaat majoitukset lomasi tukikohdaksi!

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Hakuasi vastaavia lomakohteita ei valitettavasti löytynyt. Ole hyvä ja muuta hakuehtoja, tarkista oikeinkirjoitus sekä päivämäärät. Viime hetken varaukset myös puhelimitse.

Lomakohdetta löydetty

Vaihda järjestys