Siirry sivusisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Katso täältä usein kysytyt kysymykset koskien mökin vuokraamista.

Milloin mökille pääsee?

Mökki on käytössäsi yleisimmin tulopäivästä klo 16 lähtöpäivään klo 12. Saat kuitenkin tarkan tiedon laskun/ajo-ohjeen mukana ja varausvahvistuksessa - tarkista kellonajat aina sähköpostiin saamastasi dokumentista.

Miten maksan mökin?

Maksat mökin helposti ja vaivattomasti, kun vuokraat sen Lomarenkaan kautta. Lue lisää maksamisesta ja maksutavoistamme alta.

Maksaminen
Mistä saan avaimen mökkiin?

Saat tiedon avaimesta ajo-ohjeen mukana. Joskus avain on avainboksissa ja saat koodin, joskus se haetaan erikseen ilmoitetusta osoitteesta. Tarkista aina ajo- ja avainohje ja ilmoita tuloaikasi ajoissa omistajalle tai huoltajalle.

Sairastuminen ennen lomaa

Jos sairastut juuri ennen lomaa tai loman aikana, ei hätää – varaukseesi kuuluu aina If Peruutusturvavakuutus. Muistathan, että varauksen peruuntumisesta tulee aina ilmoittaa meille heti, kun varauksen peruuntuminen sairaustapauksen johdosta on selvinnyt.

Lue lisää
Lemmikit vuokramökillä

Lemmikki on tervetullut yli puoleen Lomarenkaan mökeistä! Katso linkin takaa ohjeita siihen, mitä kaikkea ottaa huomioon lemmikin kanssa matkustaessa.

Katso lemmikkiohjeet täältä
Asuntovaunut ja teltat

Asuntovaunuille ja teltoille tulee aina kysyä omistajalta lupa etukäteen, myös mökille tulevien vieraiden osalta.

Voinko peruuttaa varaukseni?

Saat takaisin maksamasi summan lukuun ottamatta varausmaksua ja toimitusmaksua, mikäli perut varauksen vähintään 28 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua. Mikäli perut varauksen myöhemmin, kuin 28 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua, ei maksuja valitettavasti palauteta.

Mitä vuokramökille pitää pakata?

Omien tavaroidesi lisäksi pakkaa mukaan pyyhkeet ja lakanat, ruuat, juomat ja mausteet, WC- ja talouspaperi sekä hygieniatarvikkeet. Mökiltä löytyy perustarvikkeet kokkaamiseen ja kattamiseen sekä polttopuut, vesi, sähkö ja kaasu (ellei toisin mainittu).

Voinko ostaa lakanat, pyyhkeet ja loppusiivouksen?

Voit ostaa loppusiivouksen ja vuokrata liinavaatteet joko ennakkoon mökkivarauksesi yhteydessä tai mahdollisesti paikan päällä huoltajalta/omistajalta. Hinta on mainittu mökin kuvauksessa. Joissain kohteissa on mahdollista ostaa liinavaatteet pedattuna. Kaikissa kohteissa liinavaatteita ei ole vuokrattavana tai loppusiivousta saatavilla. Varmista siis etukäteen, mikäli sinulla on aikomus vuokrata liinavaatteet tai ostaa loppusiivous.

Onko Lomarenkaalla allergiamökkejä?

Lomarenkaalla ei ole vuokrattavana niin kutsuttuja allergiamökkejä tai -huoneistoja, jotka olisivat sisustusta myöten soveltuvia allergisille henkilöille. Kohteen omistaja, huoltaja tai Lomarengas eivät voi valitettavasti taata sitä, etteikö kohteessa olisi koskaan majoittunut lemmikkejä (omistajan, huoltajan tai Lomarenkaan siitä tietämättä). Mikäli joku edeltävistä asiakkaista olisi vastoin varausehtoja vienyt lemmikin mökkiin, jossa on lemmikkikielto, maksaa kyseinen asiakas asiasta tulevat lisäkustannukset. Kaikkia allergeeneja ei välttämättä pystytä kuitenkaan poistamaan lomakohteesta lisäsiivouksesta huolimatta. Toisinaan lemmikkikieltomökeissä on kielto siksi, että omistajan oma lemmikki majailee kohteessa tai omistaja haluaa välttää riskit asiakkaiden tuomia lemmikkejä koskien. Onkin tärkeää tutustua lomakohteen esittelyyn ja kuviin huolella jo ennen varaamista, sekä ottaa yhteyttä asiakaspalveluun asian tiimoilta, jottei se tuottaisi pettymystä.

Saako sähköautoa ladata vuokramökillä?

Sähkö- tai hybridiautoa saa ladata vuokramökillä, mikäli omistaja antaa siihen luvan. Useissa kohteissa sähköauton lataamisesta peritään erillinen maksu, esimerkiksi 20€/loma/auto. Tarkista aina ennen latausta joko kohteen tiedoista tai suoraan omistajalta tai huoltajalta, onko mökillä latauspiste ja saako sitä käyttää. Suosittelemme hyödyntämään hidasta latausta aina, kun mahdollista. Ellei mökillä ole latausmahdollisuutta, kannattaa tarkistaa ko. alueen yleisten latauspisteiden tarjonta.

Mitä pakata mukaan vuokramökille?

Omien, henkilökohtaisten tavaroiden lisäksi muista pakata mukaan ainakin WC- ja talouspaperia sekä ruuanlaittoon leivinpaperit ja mausteet. Myös esimerkiksi öljyä, saunan laudeliina tai peflettejä. Kesällä on hyvä pakata mukaan myös hyttyskarkotetta.

Rannat, veneet ja laiturit

Tarkista kohteen tiedot varmistaaksesi, sisältyykö lomaan vene, laituri ja/tai ranta. Veneen ja laiturin saatavuus kannattaa varmistaa asiakaspalvelustamme erityisesti sesongin ulkopuolella (huhti-toukokuu, loka-marraskuu), mikäli ne ovat onnistuneen loman kannalta tärkeitä elementtejä. Sää- ja luonto-olosuhteet voivat vaikuttaa rannan ja erityisesti pohjan kuntoon ympäri vuoden, kuin myös veden väriin. Yksittäisten mökkien uimarannat ovat usein luonnontilaisempia kuin esimerkiksi yleiset kuntien ylläpitämät uimarannat.

Katso lisää vastauksia yleisiin kysymyksiin!